Zoals je ziet staat de auto geparkeerd op een gemarkeerde parkeerplaats waar een bord naast staat. Benieuwd welke regels er hier allemaal van toepassing zijn?

Parkeren op een plaats van een vergunninghouder is tegen de regels. Zo staan er diverse boetes tegenover die wel op kunnen lopen tot € 340,-! Zo staat er een boete voor parkeren zonder vergunning op een plaats van een vergunninghouder: € 85,-. Parkeren op een invalidenparkeerplaats: € 340,-.Parkeren op een plaats waar dat volgens de regels of een bord verboden is: € 85,-.

Wegslepen
Bij foutief parkeren dat tevens gevaarlijk of belemmerend is of een invalidenparkeerplaats ten onrechte inneemt, kan het voertuig worden weggesleept naar stadsbeheer Parkeren. Er wordt dan proces-verbaal opgemaakt. Tegen betaling van de kosten (ongeveer € 100,-) kan het voertuig door de eigenaar of kentekenhouder worden afgehaald. Gebeurt dat niet binnen 48 uur, dan ontvangt de kentekenhouder zo mogelijk binnen een week bericht van de Dienst Stadsbeheer Parkeren dat de auto is op te halen. Dit levert wel meer kosten op!

Categorieën: Tips en uitleg