In de winter heeft uw auto het door de kou extra zwaar. Dat blijkt ook uit de vele pechgevallen langs de weg. Veel problemen zijn eenvoudig te voorkomen. Waar moet u op letten om de auto winterklaar te maken en hoe rijdt u het veiligst onder gladde omstandigheden?

  • Deuren kunnen vastvriezen. Soms helpt het om de vastgevroren deur even extra dicht te duwen zodat het ijs breekt, maar voorkomen is beter. Er zijn sticks in de handel met een smeerseltje om het rubber niet vast te laten vriezen. Talkpoeder of siliconenspray op de rubbers wil ook helpen.
  • Ook een handrem kan vastvriezen. Trek die dan nog eens extra aan, alweer om het ijs te breken. Maar nog beter: gebruik de handrem in de winter niet. Laat de auto in P of in zijn achteruit staan.
  • Als de auto niet wil starten, schakel dan bij voorkeur voor starthulp de Wegenwacht in. Door ondeskundig handelen kan vooral bij moderne auto’s door starthulp schade ontstaan aan de elektronica.
  • Schaf een spuitbus met ruitontdooier aan. Deze kan zijn diensten ook voor vastgevroren deuren bewijzen. Leg deze bus daarom niet in de auto.
  • Er zijn speciale dekens te koop voor over de voorruit. Die zorgen er voor dat je niet hoeft te krabben. Gebruik geen kranten, als die nat worden en vastvriezen ben je nog veel verder van huis.
Categorieën: Tips en uitleg